top of page
Schermafbeelding 2022-10-08 om 21.25.54.png

Centraal gelegen met focus op water en groen

Nieuwbouwwijk De Rode Lis in Marknesse wordt omgeven door water en groen! Met een speeltuin en alle belangrijke voorzieningen op 500 meter afstand is deze wijk niet alleen gezinsvriendelijk, maar ook erg centraal gelegen. Het dorp Marknesse ligt in de Noordoostpolder en heeft zo’n 4.000 inwoners.

Onder andere Het Zwarte Meer, het centrum van Marknesse én mooie wandelroutes door het polderbos liggen allemaal op steenworp afstand. Ook rijd je binnen tien minuten naar Emmeloord en Blokzijl én kun je binnen een half uur in het pittoreske Giethoorn of Kampen zijn. Voor een dagje winkelen of een avond uit eten in een wat grotere stad zijn de nabijgelegen steden Zwolle of Meppel de beste keuze!

lukasz-szmigiel-2ShvY8Lf6l0-unsplash.jpg
nacho-dominguez-argenta-cCVzi_mKovs-unsplash.jpg

Wat te doen in en rondom Marknesse?

Ontdek natuur en cultuur

In de Orchideeën Hoeve in het nabijgelegen dorp Luttelgeest bewonder je de orchideeën en vlinders in de tropische tuinen. Ligt jouw interesse meer bij kunst? Dan ben je in Klein Afrika aan het goede adres! Hier vind je een grote galerie en beeldentuin vol met Afrikaanse kunst. In de zomer kun je hier zelfs terecht voor een workshop beeldhouwen!

 

De leukste wandelroutes

Het 10 kilometer lange Vuurtorenpad leidt je door de akkers langs het oude en nieuwe drooggelegde gebied. De highlight is natuurlijk de gereconstrueerde vuurtoren, waar de route naar vernoemd is. Liever een rondje door het bos? Kies dan voor een wandeling in het Waterloopbos. Hier loop je dwars door het Polderbos, waar je restanten van schaalmodellen van beroemde waterwerken vindt. Toe aan een kopje koffie na deze leerzame wandeling? Dan kun je terecht bij paviljoen het ProefLab!

 

Ontdek de streekproducten 

Natuurlijk kan je naar de Jumbo in Marknesse, maar je kan ook verse producten, zoals groente en fruit, halen bij Boerderij De Eerste. Ook wijngaard Maronesse is een aanrader, waar je naast het halen van duurzame wijnen ook terecht kan voor een workshop, rondleiding of proeverij!

Globale locatie-indicatie, kavelkaart van de locatie volgt binnenkort.

Het dorpsleven in Marknesse

In Marknesse vind je verschillende basisscholen én een gevarieerd aanbod aan sportvoorzieningen. Zo heb je er sportvelden, tennisbanen, een sporthal en in de winter zelfs een natuurijsbaan. Daarnaast telt het dorp verschillende verenigingen. Zo organiseert de dorpsvereniging jaarlijks het dorpsfeest. Wie weet ben jij hier binnenkort ook van de partij!

baylee-gramling-dVU9bZDgzBM-unsplash.jpg
bottom of page